Sabine får sit sving på Nürburgring

Sabine Schmitz er død
Foto: RSRNurburg

Den afdøde ‘Dronning af det Grønne Helvede’ får en meget fortjent hyldest.

Hun blev kendt som verdens hurtigste taxachauffør, men den 17. marts i år tabte Sabine Schmitz desværre kampen mod kræften efter længere tids sygdom. Nu er der dog godt nyt fra hendes andet hjem.

Det er nemlig besluttet, at en af de 154 sving på Nordsløjfen skal bærer navnet Sabine Schmitz Kurve. Og det er ikke bare hvilket som helst sving. Sabine Schmitz Kurve bliver nemlig det første sving, der forbinder afslutningen af Grand Prix-banen med den berømte Nordsløjfe på 20,8 kilometer.


Nürburgring meddeler, at dåben, om man vil, finder sted 11. september i år i forbindelse med seks-timers-løbet ROWE 6 Stunden ADAC Ruhr-Pokal-Rennen.

En passende hyldest til kvinden, der officelt nåede at køre mere end 33.000 omgange på den berømte racerbane. Mere end 50.000 personer har da også støttet en underskriftsindsamling, som kræver et sving opkaldt efter Schmitz. Underskriftsindsamlingen opstod umiddelbart efter nyheden om Schmitz‘ tragiske bortgang.

Sabine Schmitz blev 51 år gammel.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk