Reklame:

Audi RS 6 får comeback som sedan – bliver mærkets mest potente gadebil

Der har ikke været en firedørs Audi RS 6, siden C6-generationen tog den mægtige 5-liters V10-motor med sig af samlebåndet i 2011.

Audi RS 6 gør comeback. Altså som sedan. En model der ellers ikke har været en del af Audis program siden 2011.

Dengang forsvandt den firedørs RS 6 for at gøre plads til den mere livsstilsorienterede og mindre praktiske RS 7.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det varer da også en rum tid endnu, før RS 6’eren igen er andet og mere end en stationcar. Der sker angiveligt ikke noget før engang i 2025.

Men det betyder ikke, at V10-motoren i den seneste RS 6 sedan også genopstår. Slet ikke. Faktisk er der ikke skyggen af forbrænding at spore.

LÆS OGSÅ: Medie: Mercedes har ombestemt sig – “C63 og E63 AMG får V8-motor igen”

I stedet, skriver Autocar, bliver den firedørs RS 6 udelukkende en elbil. Det vil faktisk også ske for den kommende RS 6 stationcar. Eller ‘Avant’ som Audi kalder den slags.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Hvor motorlyden afgjort bliver en mangelvare, kommer det ikke til at halte med hestekræfter. Det britiske medie skriver, at begge, kommende RS 6-ellerter bliver mere potente end den nuværende RS 6.

En bil med op til 630 hestekræfter og 850 newtonmeter i Performance-udgaven. Kombineret med Audis bud på firehjulstræk kaldet Quattro vil de to nye RS 6’ere være de mest potente, stationcar- og sedan-modeller, mærket fra Ingolstadt nogensinde har bygget.


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?