Alfa Romeo trækker sig fra Formel 1

Foto: Sauber Motorsport

Efter 2023 vil Alfa Romeos navn ikke være at finde i motorsportens kongeklasse.

Teamet lukker ikke. Det kører videre. Bare ikke som Alfa Romeo efter 2023-sæsonen. Det offentliggjorde det italienske bilmærke fredag i sidste uge. Dermed ser det ud til, at Sauber F1 igen skal stå på egne ben. Den meget omtalte aftale med Volkswagen er nemlig ikke offentliggjort endnu.

Det selvom søstermærket Audi allerede har offentliggjort, at man går ind i Formel 1. Faktisk er samarbejdet med Red Bull også bekræftet. Det blev afsløret af retsdokumenter fra Marokko tidligere på måneden.

Men Volkswagen trækker altså spændingen lidt endnu. Alfa Romeo gjorde i hvert fald af navn comeback i Formel 1 i 2017. Indtil da havde italienerne ikke været i sporten siden 1984. Og selvom det nu – igen – snart er slut, tøver Alfa ikke med at kalde samarbejdet med Sauber for en succes.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det slog mærkets administrerende direktør  Jean-Philippe Imparato fast i et interview med Motorsport.com tidligere i år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk