Afgiftssnyd med 50 tidligere politibiler opdaget

Politijagt
Foto: Niclas Jessen

Motorstyrelsen har konstateret, at der ikke er blevet betalt afgift af tidligere politibiler-og motorcykler, som er blevet solgt videre.

I Danmark er det muligt for civile, altså borgere som dig og mig, at købe køretøjer, som politiet ikke længere skal bruge. Skal disse køretøjer på vejene igen, skal der dog betales afgift. Og det er ikke sket i en lang række tilfælde, kan Motorstyrelsen nu konstatere.

Derfor kræver myndigheden nu registreringsafgiften betalt i cirka 130 sager, oplyses det i en pressemeddelse. Det drejer sig om cirka 100.000 kroner pr. bil og cirka 70.000 kroner pr. motorcykel.


Ifølge Motorstyrelsen selv har det i en periode været muligt for købere af tidligere politikøretøjer at unddrage sig afgiftsbetalingen, fordi køretøjerne ikke blev registeret korrekt i Motorregisteret. Det hele på grund af en en IT-fejl i et gammelt system hos SKAT.

Alle de berørte køretøjer er nu blokeret i Motorstyrelsens systemer, oplyser myndigheden. Det betyder blandt andet, at de ikke kan handles med, før der er betalt afgift.

I alt drejer afgiftssagen sig om 50 tidligere politibiler og 80 motorcykler, som blev benyttet af ordensmagten i 2012 og tidligere.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk