Annonce:

Volkswagen skrotter elbiler for 15 milliarder kroner

Der er kommet en ny chef i Wolfsburg – han kalder forgængerens planer ‘helt urealistiske’.

De skulle have bygget en decideret elbilfabrik i Wolfsburg til en pris på 2 milliarder euro. Godt 15 milliarder kroner. Men den nye chef hos Volkswagen hedder Oliver Blume, og han mener, det er frås.

Faktisk skulle VW også have lanceret en helt ny elbilplatform Trinity i 2030, men den ser tyskerne nu på, hvordan man kan skubbe. Det sidste skyldes softwareproblemer, skriver Auto News Europe.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Samme medie skriver også, at Volkswagen-toppen er begyndt at sætte spørgsmålstegn ved, om en ny fabrik overhovedet er nødvendig. Internt ser VW-folkene derfor på, om ikke den nuværende fabrik kan omstilles til Trinity-produktionenen af elbiler. Når den altså  engang er klar.

At VW nu trækker i land, skyldes at der er kommet nye øjne på, hvad mærkets projekter vil koste. Oliver Blume mener således, at hans forgænger Herbert Diess’ elbil-planer ‘for urealistiske’.

Blandt andet ville Diess have Volkswagen til at bygge biler lige så hurtigt som Tesla. På Teslas fabrik i Berlin samler man en Model Y på bare 10 timer. En Volkswagen ID.3 står 40 timer på samlebåndet, før den er færdig.

Diess blev i øvrigt fyret tidligere på året. Officielt for sin andel i Volkswagens softwareproblemer.  Men den nye ledelse mener altså antageligvis, at Herbert Diess efterlod sig mere end bare nogle softwareproblemer.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler