Annonce:

Tysk by vil tvinge elbil-ejere ned på knæ for at lade

Et pilotprojekt i den tyske by Köln betyder, at man sætter ladepunkterne nede ved kantstenen. Det sparer plads, men er dårligt nyt for nogle bilister.

Fremover kan elbil-ejere blive tvunget til at sætte sig på hug eller gå ned i knæ for at lade bilen op.

Et pilotprojekt i den tyske by Köln betyder nemlig, at der etableres en række ladepunkter nede i det allerede eksisterende vej- og fortorvsunderlag.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Auto Bild.

I en pressemeddelelse skriver firmaet, som har fået opgaven, at man allerede nu har etableret de ‘underjordiske’ ladepunkter to steder i byen.

LÆS OGSÅ: Skoda trodser forbud – vil bygge benzinbiler efter 2035

Hvor godt de nye ladepunkter bliver modtaget af bilisterne, vil formentlig afhænge af alder og fysisk formåen. For at lade bilerne skal man nemlig klappe stikket til laderen op.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Og da laderen sidder nede ved kantstenen, kan det være bøvlet for folk med dårlig fysik, hofteproblemer osv. at komme så langt ned. Ikke desto mindre holder bystyret i Köln fast i projektet.

Blandt andet fordi, at nye ladestandere på den måde næsten ikke kræver nogen form for plads og derfor ikke skal tilpasse det allerede eksisterende offentlige rum. Eller rettere – det offentlige rum skal ikke tilpasses ladestanderen.

Kantstens-opladning er ikke det første skridt i retning af elbiler, som bystyret i Köln har smidt penge efter. I flere år har man brugt penge på induktive ladestandere til elektriske taxaer.

Noget blandt andre Volvo har eksperimenteret med i Gøteborg. Det vil dog kræve en helt ny slags vejbelægning, og ifølge forskerne bag Volvos forsøg kan der gå helt op til 10 år, før end projektet kan bruges i større skala. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler