Annonce:

Gik konkurs i 2023 – nu er der nyt fra dødt bilmærke

I januar 2023 drejede folkene bag solcellebilen Lightyear 0 nøglen om. Kort efter genopstod de som solcelle-producent. En billigere bil lurer dog stadig.

Bilmærket Lightyear er ikke helt så dødt, som man skulle tro.

Efter konkursen i januar 2023 skrinlagde det hollandske firma ellers alle planer om en hundedyr solcellebil kaldet Lightyear 0.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men alt håb er tilsyneladende ikke slukket, selvom prototyperne, der blev bygget på en fabrik i Finland, blev solgt fra på auktion i april sidste år.

Lightyear oplyser i en pressemeddelelse, at man har sikret sig ‘en strategisk investering’ fra to kapitalfonde i Sydkorea. Hvor mange penge, det drejer sig om, fremgår dog ikke af mærkets pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Henrik Fiskers hus er nu mere værd end hans bilmærke

– Vi er glade for at kunne byde Sunbo Angel Partners og Lighthouse velkommen som strategiske investorer, siger Lightyears administrerende direktør Lex Hoefsloot.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Udover at sydkoreanerne også ‘ser frem til samarbejdet’ er der ingen yderligere informationer at hente i pressemeddelelsen.

Men noget tyder på, at hollænderne ikke har opgivet at bygge en elbil, der får sin strøm via solceller. På hjemmesiden kan man nemlig stadig skrive sig op på ventelisten til den ‘billigere’ Lightyear 2.

Firmaet siger, at den bil vil koste omkring 40.000 euro i basismodellen. Det svarer til godt 300.000 danske kroner.

Og selvom det ikke ligefrem er en foræring, er det stadig billigere end ‘0’-modellen, som hollænderne forsøgte at sælge til 250.000 euro. Det vil i dag svare til 1,86 millioner danske kroner. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler