9.000 bilister snuppet i fartkontrol

Loven om vanvidsbilisme
Foto: Rigspolitiet

Politiets indsats i påsken gav i den grad pote, alligevel røg markant færre bilister i fælden sammenlignet med samme periode sidste år.

Påsken i år sendte dog flere spritbilister på vejene. Det kunne politi konkluderer efter den årlige påskekontrol, som netop er slut.

Status er da heller ikke ligefrem opmuntrende læsning. I dagene mellem 25. marts og 5. april sigtede politikredse landet over således hele 483 bilister for at køre med enten alkohol eller stoffer i blodet. Sidste år lå det tal på 469 bilister, skriver TV2.


LÆS OGSÅ: Lånte vens Porsche for at hente pizza – Nu er bilen beslaglagt

Dertil skal lægges de 9.082 bilister, som politiet tog i at trykke for hårdt til speederen. Det umiddelbart høje tal er dog markant mindre end sidste år, hvor intet mindre end 11.439 bilister kørte for hurtigt i påskedagene.

– Mange trafikanter har måske været overrasket over politiets tilstedeværelse i trafikken, og alt for mange har betragtet de mindre befærdede veje som en god mulighed for at bryde færdselsloven, siger Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, i en pressemeddelelse.

Udover de mange hastighedsoverskridelser mistænker politiet, at spiritus kan have været årsag til 44 trafikulykker i forbindelse med påsken. I yderligere ni tilfælde mistænker politiet, at narkokørsel kan være årsag til ulykker.

 Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk