Lånte vens Porsche for at hente pizza i en fart: Nu er bilen beslaglagt

Beslaglagt Porsche 911
Foto: Politiet

Det blev en meget, meget dyr pizza.

Politiet har taget loven om vanvidsbilisme i brug mange gange den seneste uge. Også Nordsjællands Politi, som den anden dag beslaglagde en helt speciel bil. Nemlig en Porsche 911.

Politiet skriver på Facebook:
“Tænk dig godt om inden du giver bilnøglerne til en ven, der gerne vil låne din bil. Det kan nemlig blive en dyr tjeneste, hvis vennen træder alt for hårdt på speederen eller på anden måde kører vanvidskørsel.


Det har en bilejer i Nordsjælland forleden lært på den hårde måde. Vennen lånte hans Porsche, da han ville hente en pizza, men glemte alt om færdselslov og sikkerhed for sig selv og andre bilister, da han blev stoppet af en patrulje på en motorvej i Nordsjælland med over 210 km/t. Bilen blev beslaglagt på stedet.

Politiet har nemlig fra 31. marts fået mulighed for at beslaglægge biler på stedet med henblik på konfiskation og senere bortauktionering, hvis bilen bruges til vanvidskørsel. Det er blandt andet kørsel med mere end 200 km/t, hastighed med mere end 100 procent af det tilladte eller en promille over 2.0. Bilen kan beslaglægges, uanset hvem der ejer bilen.

Så tænk dig om inden du låner din bil ud, det kan i sidste ende blive rigtig dyrt.”

Mon de to mænd stadig er venner? Vi tvivler.

Læs mere om loven her!Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk