23-årig forsøgte at flygte fra politiet – nu skal han sælge sin BMW

En 23-årig tysk mand skal ikke bare betale flere heftige bøder, en dommer har også afgjort, at manden skal sælge sin BMW 440i.
Foto: BMW AG

En 23-årig tysk mand skal ikke bare betale flere heftige bøder, en dommer har også afgjort, at manden skal sælge sin BMW 440i.

En 23-årig fra den tyske by Ludwigsburg nær Stuttgart er blevet dømt til at betale flere bøder, ligesom han ikke må kører bil i ét år.

Desuden skal han sælge sin bil – en BMW 440i. Det har en dommer afgjort, fordi en tysk domstol finder det bevist, at den 23-årige forsøgte at flygte fra politiet tilbage i april i år.

Kunne ikke følge med
Føreren af BMW’en lavede eftersigende flere ‘brændere’ på en plads, hvor han hang ud med sine venner. Da politiet ankom til stedet, tog den 23-årige dog flugten. Betjenten fulgte efter BMW’en, men i retten fortalte betjenten, at han ikke kunne følge med BMW’en.– Jeg kørte alt, hvad jeg kunne, i vores patruljebil med 192 hestekræfter. Men jeg kunne ikke følge med ham, forklarede betjenten med henvisning til den 23-åriges kørsel ifølge Stuttgarter Nachrichten.

Til sammenligning har en BMW 440i 326 hestekræfter.

Betjenten opgav jagten på BMW’en, da han nåede Marienstraße, fordi han på det tidspunkt ikke følte, at det fortsat ville være forsvarligt at eftersætte bilen.

LÆS OGSÅ: DOM – FIRE PERSONER FÅR BØDER FOR AT DELTAGE I BILTRÆF

I retten var den 23-årige tiltalt for at have kørt over rødt og på fortove under sin flugt. Forhold han dog har benægtet. Bilisten indrømmede dog, at han tog flugten, da betjenten dukkede op.

Skal sælge inden for 3 måneder
Selv skød han skylden for sin opførsel på stress, som han havde fået på grund af coronapandemien. Siden har den 23-årige på grund af sin kørsel opsøgt en psykolog, hvilket retten anerkendte.

Nu har den unge mand tre måneder til at sælge sin bil og aflevere 70.000 euro fra salget til staten. Kan han ikke det, vil BMW’en blive konfiskeret.

– Med sin kørsel kunne han pådraget en mor med en barnevogn eller anden fodgænger alvorlige skader, siger dommer Anne Bollacher.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk