Reklame:

12 skøre færdselslove – gi’ modkørende ‘fingeren’ og du mister kørekortet

Den danske færdselslov er måske nok streng. Men der findes lande derude som godt kan toppe den. I hvert fald når det kommer til sære regler.

Vi har love og regler – også på vejene – så vi alle kan være her. Det går eksempelvis ikke, at én bilist tror, vedkommende ejer hele vejen.

Sådan er det i øvrigt også med cyklister, fodgængere og folk på/i andre transportmidler. Vejen er – for nu at bruge et fortærsket udtryk – noget, vi deler.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Når det så er sagt, findes der altså nogle vildt skøre love derude. Vidste du eksempelvis, at dit kørekort kan ryge, hvis du giver en modkørende fingeren? Og det endda ikke ret langt fra den danske grænse.

Mere om det lige om lidt. Lad os først se nærmere på, hvilke andre skøre ting du kan risikere at miste dit kørekort for derude i trafikken. Og læs så om flere skøre regler her – det er eksempelvis forbudt at vaske bil om søndagen.. visse steder.

LÆS OGSÅ: 8 skøre regler – her må du IKKE vaske bil om søndagen

Du behøver ikke have tøj på for at køre bil – Tyskland
Det er strengt taget ikke nødvendigt, at ham bag rattet har tøj på. Men i Tyskland er der nu alligevel en hel paragraf i færdselsloven der siger det.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Ifølge tysk lov betragtes bilen som privat ejendom. Derfor må du gerne – ligesom du må i dit eget hus – bevæge dig rundt nøgen. Så ved du det.

Her må du ikke dytte efter kl. 21 – Arkansas, USA.
Forskellige lande, forskellige regler. Også når det kommer til færdsel. I den amerikanske Arkansas til man tilsyneladende gerne have fred og ro ud på aftentimerne.

Derfor er det forbudt at dytte efter kl.21 på alle ugens dage. Men det er kun hvis du køre rundt i nærheden af en sandwichbar.

Reklameblok:


Her må du ikke køre om kap mod dyr – Ontario, Canada.
I Ontario Highway Traffic Act afsnit 173 står der, at “ingen person må køre om kap mod eller køre i ‘højt tempo’ mod nogen hest eller andet dyr’ på motorvejen.

Så skulle du støde på en bjørn eller en elg, der løber langs motorvejen, skal du for Guds skyld lade dyret løbe. Tag ikke ‘udfordringen’ op.

Her må du ikke ride på kameler – Nevada, USA.
I den amerikanske ørkenstat Nevada er kameler sådan set tilladt. De fleste steder. Bare ikke lige på motorvejen. Men du må altså gerne ankomme på Las Vegas’ boulevarder på kamelryg.

Men at tage en tur på motorvejen med samme dyr er altså forbudt. Forhåbentlig strengt forbudt.

Her må du ikke drikke vand og køre bil samtidig – Cypern
Du har sikkert en ven, der er hysterisk. I bilen altså. Sådanne personer vil hverken have vand eller mad i nærheden af bilen.

Og på Cypern kan man godt forstå den slags. I hvert fald er det på øen forbudt at drikke vand bag rattet. I hvert fald hvis motoren er i gang. Vandet må du sådan set godt have med i bilen.

Men du skal holde ind til siden og slukke motoren, før du begynder at drikke af det. Hvorfor det lige gælder vand, svarer den cypriotiske lovtekst ikke på.

Du skal køre rundt med et alkometer i bilen, Frankrig.
Alkoholpåvirkede personer bør slet ikke køre bil. Alligevel forlanges det i Frankrig, at man til enhver tid køre rundt med et alkometer i bilen. Også selvom man er pinlig ædru.

Du skal køre rundt med et ekstra par briller, Spanien.
Det er vigtigt at kunne se noget, når man køre bil. Det kommer vi ikke uden om. Men i Spanien synes man, det er så vigtigt, at alle, der bruger briller, altid skal have et ekstra sæt med.

I hvert fald hvis de kører bil. Eller sådan var det. For i 1997 blev loven lavet om. Nu opfordrer de spanske myndigheder kun til at brillebærer husker det ekstra sæt.

Lovligt at køre den forkerte vej – Alabama, USA
Ensrettede veje eksisterer af en grund. Altså trafikken ikke bevæger sig i andet og mere end én retning på et givent sted.

At køre mod ensretningen plejer at være temmelig lovligt. Men plejer er død. I hvert fald i den amerikanske stat Alabama. På den betingelse at du har en lampe med lys i hængende ud foran dit køretøj.

I mere moderne termer kan det vel oversættes til noget i retningen af, at du ‘bare’ skal sørge for at have tændt forlygterne tændt.

Her må kvinder ikke køre bil… i badekåber – Californien, USA.
Forskelsbehandling har eksisteret til alle tider og alle steder. I den amerikanske stat Californien er det eksempelvis ulovlig at køre rundt iført badekåbe.

Men det er altså kun en regel der gælder for kvinder.

Her må du ikke hyrde får på vejen… med din bil, Australien.
På denne liste er det nok præcis denne lov, der giver mest mening. Og så alligvel slet ikke. For det er nemlig ulovligt at sidde bag rattet i en bil og hyrde får eller andre dyr.

Du må altså ikke få fårene til at flytte sig, mens du selv sidder bag rattet. Du skal slukke bilen, stige ud og så begynde på arbejdet selv.

Og først når alle dyr er væk fra vejen, hvor du kommer kørende, må du fortsætte din tur. Hvis du så meget som forsøger at vinke dyrene væk, mens du sidder inde i bilen, kan du få en bøde på 141 dollar. I hvert fald i delstaten Victoria.

Det koster dig kørekortet at give modkørende fingeren 
Vi har alle gjort det – eller også har vi i hvert fald tænkt tanken. I visse situationer kan det være fristende – og nogle gange ligefrem på sin plads – at give andre trafikanter fingeren.

men det er altså ulovligt. I hvert fald i Tyskland hvor det straffes med ‘fem point’. Få tre mere af den slags for en hvilken som helst overtrædelse af færdselsloven og politiet tager kørekortet fra dig.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?