Annonce:

Rusland vil have millioner i erstatning af Volvo

En række russiske domstole har gjort det mere end svært for kinesisk-ejede Volvo Cars at trække sig ud af landet. Nu vil russerne have millioner i erstatning.

Volvo Cars kan ikke trække sig ud af Rusland.

I hvert fald ikke uden først at betale for det, hvis man spørger hos en række russiske domstole. Landets retssystem mener nemlig, at Volvo Cars skylder, hvad der svarer til 44,6 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver det svenske medie Expressen.

– Processerne kan trække ud i flere år.

LÆS OGSÅ: 100 nyere elbiler er blevet skrottet i Danmark

– Svenske virksomheder, der befinder sig i en proces som denne, skal ikke forholde sig passivt, men aktivt deltage og modsætte sig sagsbehandlingen ved russiske domstole, siger Erik Forsin hos advokatfirmaet Baker McKenzie til mediet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Også Kia og Hyundai er endt i lignende problemer, fordi bilmærkerne ønsker at trække sig ud af Rusland på grund af landets invasion af Ukraine.

Volvo Cars har tidligere udtalt, at man netop på grund af den krig vil forlade Rusland. Dog forbliver bilmærkets ejer – kinesiske Geely – i Rusland. Faktisk er ni ud af ti nye biler i Rusland allerede lavet enten i Kina eller i Rusland på kinesisk licens. Læs mere om det her.

Andre vestlige bilmærker er i lighed med Volvo flygtet ud af Rusland. Hos Mercedes har man eksempelvis valgt at opgive kontrollen med lastbilmærket Kamaz bare for at komme ud af landet.

Og hos Renault solgte man allerede i maj 2022 Lada tilbage til russerne for et så lavt beløb, at det ikke kan beskrives som andet end symbolsk. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler