Annonce:

Der er midlertidig rabat på vej til 694.000 danske bilister

Landets dieselbil-ejere kan se frem til en lempelse af de såkaldte udligningsafgift. Men kun i to år, før den vender tilbage til udgangspunktet.

Det bliver fra nytår dyrere at tanke diesel.

Helt konkret lægger SVM-regeringen 50 øre oveni prisen pr. liter. Dermed bliver diesel for anden gang på bare ét år gjort dyrere.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Præcis det samme skete på grund af en nu 15 år gammel aftale nemlig også i år. Læs mere om det her. Regeringen kommer dog de 694.000 danske dieselbilister lidt i møde.

Det skriver Skatteministeriet i en pressemeddelse.

I den seneste aftale, der gør diesel dyrere herhjemme, er den såkaldte udligningsafgift også gjort en smule mindre. Afgiften betaler diesel-ejerne, fordi brændstoffet ikke er belagt med de samme afgifter som benzin.

LÆS OGSÅ: Mercedes stopper udviklingen af flere nye elbiler

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Lempelsen af afgiften er dog kun midlertidig. Udligningsafgiften sænkes i 2025 og 2026, før dieselbil-ejerne skal betale den samme høje sats igen i 2027.

I alt er der da også kun tale om en forsvindende lille afgiftsrabat. For i løbet af de to år vil regeringen ikke give afkald på mere end 300 millioner kroner.

Og sammenholder man det beløb med, hvor meget diesel-ejerne betaler i udligningsafgift halvårligt, er afgiftslempelsen ganske beskeden.

Og muligvis er der reelt set slet ikke tale om nogen afgiftsnedsættelse. For samtidig med den mindre udligningsafgift hæver regeringen frem mod 2026 de periodiske afgifter. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler