8 skøre regler – her må du IKKE vaske bil om søndagen

Foto: Erik Mclean

Lige så naturligt det er for mange danske bilister at vaske bilen om søndagen, lige så forbudt er det andre steder.

Man kan indvende, at loven om vanvidsbilisme rammer skævt. Men kigger man ud over Danmarks grænser, er vi bestemt ikke ene om at have skæve og skøre love. Nogle af de love, som udlejningsselskabet Avis har fundet rundt om i Europa, kan man kun ryste på hovedet af.

Ikke desto mindre er det godt at kende til dem. For selvom sommeren lakker mod enden, er ferien bestemt ikke slut for alle. For nogle er kør-selv-ferien sydpå måske kun lige begyndt. Og der er altid en sommer igen. Næste år og året efter.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
1. Ulovligt at løbe tør for benzin
Hvis du skal sydpå til varmen, kører du formentligt snart på den tyske Autobahn. Med motorveje uden fartbegrænsninger kan man hurtigt glemme at kigge på benzinmåleren, men det skal du huske. På den tyske Autobahn begår du nemlig lovbrud, hvis du løber tør for benzin.

2. Her er benzindunke bandlyst
På din bilferie kommer du ud på de lokale landeveje, hvor den nærmeste tankstation er mange kilometer væk. For en sikkerheds skyld har du måske en reservedunk med benzin i bagagerummet, men så snart du krydser den portugisiske grænse, er det ulovligt at have en benzindunk i bilen. Så husk altid at tjekke, hvor langt væk den nærmeste tankstation er i Portugal.

3. To par briller er bedre end ét
Bruger du til daglig briller og skal køre rundt i Portugal, Spanien eller Schweiz, så er et par yndlingsbriller ikke nok. I disse tre lande er chaufføren forpligtet til at have et ekstra par briller med på turen. Så grib chancen, nu har du en rigtig god undskyldning for at købe et ekstra par inden din køretur.

4. Et gratis rygestop
Har du både planer om at tage på bilferie og stoppe med at ryge, så kan du slå to fluer med et smæk ved at køre til Grækenland. I Grækenland er det nemlig ulovligt at ryge, mens du kører bil.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at læse videre

NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk