Annonce:

Kongelige BMW søger nyt hjem – kongen var første ejer

Sveriges konge Carl Gustav er BMW-mand, og mellem 1983 og 1985 kørte han rundt i denne 635Csi. Den bil skal nu have en ny ejer.

Sveriges konge Carl Gustav er bilentusiast med en helt bestemt forkærlighed for BMW.

Gennem årene er kongen jævnligt dukket op i medierne, når han har siddet bag rattet af en bil fra Bayern. Både når det er gået godt og skidt på vejene.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Eksempelvis var kongen på de svenske avisers forsider, da han i 2005 smadrede sin BMW E46 M3 CSL op bag i en forankørende bilist.

Kongens tidligere biler dukker fra tid til anden også op på auktioner, hvor de kan komme i hænderne på folk uden blåt blod i årene.

I august sidste år dukkede kongens tidligere BMW E28 M5 for eksempel op i USA af alle steder. Og nu er Carl Gustafs E24 635 CSi dukket op i den svenske by Falkenberg.

LÆS OGSÅ: Alle elbiler ser ens ud, indrømmer Peugeot-chef

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Kongeparret Carl Gustaf og Silvia drønede rundt i bilen i godt 2,5 år. Og bilen medvirker endda i en svensk dokumentar om dronningens liv.

I dag er bilen stadig i Sverige og er udstyret med nummerplader. Bilen har kørt 211.000 kilometer, er udstyret med soltag, fem gear og grønne Recaro-stole.

Sælger mener, at bilen skal koste 240.000 kroner. Altså svenske. Omregnet til dansk valuta svarer det til 153.000 kroner.

Sveriges konge har ikke selv kommenteret på, at hans tidligere BMW nu er i hænderne på en af hans undersåtter, og snart formentlig skifter ejer igen, men han har udtalt sig om sin kærlighed til BMW.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

– Favoritten var letvægteren BMW M3 CSL. Men alt har sin tid, og udviklingen går fremad, lød det i et interview med svenske Auto motor och Sport.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler