Annonce:

7 ud af 10 bilister gider ikke elbiler, siger Toyota

Toyotas tidligere direktør og nuværende bestyrelsesformand, Aiko Toyoda, giver ikke meget for elbilen. 7 ud af 10 vil vælge noget andet, siger han.

Elbiler bliver aldrig den succes, de er udråbt til.

I hvert fald ikke hvis man spørger Toyotas tidligere direktør og nuværende bestyrelsesformand, Aiko Toyoda.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Toyota-toppen mener, at elbiler globalt set aldrig vil tegne sig for mere end 30 procent af salget. Det siger Aiko Toyoda i en udtalelse, som er bragt på Toyotas egen medieplatform.

Resten, mener Toyoda, vil nu og i fremtiden enten vælge benzin- og dieselbilen, en bil der kører på brint eller en forbrændingsmotor som forbrænder brint.

LÆS OGSÅ: Sker om to uger – Danmark gør populære biler dyrere igen

– En milliard mennesker verden over lever i områder uden elektricitet. Batteribiler kan ikke give alle transport, siger bestyrelsesformanden.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

I samme udtalelse kritiserer Toyoda medierne, som han mener kun taler mærket ned for at være bagud med udviklingen af elbiler.

– Det vigtige er ikke at skifte til en elbil eller en brændselscellebil. CO2 er fjenden. Så lad os alle tænke over, hvordan vi kan reducere CO2-udledningen med det samme, lyder det.

Toyoda mener også, at japanerne har deres egen måde at tackle bilindustriens udfordringer på. I hvert fald er han ikke sikker på, at det er bedst at efterligne alt, hvad Vesten gør.

Omvendt er der andre, som er langt mere optimistiske på elbilens vegne, når det kommer til markedandele. Eksempelvis forventer International Energy Council, at elbilen allerede i 2030 vil sidde på 67 procent af markedet.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Der er dog sket det, at flere bilmærker nu helt dropper deres målsætninger om elbiler. Senest har Mercedes’ direktør angiveligt droppet udviklingen af en helt ny platform til elbiler. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler