Annonce:

Toyota og Mazda lover at redde benzin-og dieselbilerne

Rygterne om forbrændingsmotorens død er overdrevne. I hvert fald hvis man spørger hos både Mazda og Toyota, der nu vil udvikle teknologien endnu mere.

Det er nogle kinesere, der lige nu har verdens mest effektive dieselmotor. Altså når man gør den slags op i virkningsgrad. Læs mere om det her.

Men hos japanske Toyota og Mazda har man heller ikke tænkt sig at parkere teknologien. Tværtimod vil de to mærker hver for sig åbne nye udviklingsafdelinger med fokus på forbrændingsmotoren.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det fortalte bilmærkets direktører i separate taler i forbindelse med biludstillingen Tokyo Auto Salon.

At bilmærkerne nu smider flere penge efter udviklingen af forbrændingsmotoren betyder dog ikke, at fremtidens motor kører på diesel eller benzin. Den kører måske på brint. Nogle kinesere har sågar foreslået ammoniak. Læs mere om det her.

LÆS OGSÅ: Island indfører særlig skat kun elbil-ejere skal betale

Japanerne er dog overbeviste om, at forbrændingsmotoren også i fremtiden vil spille en afgørende rolle på vejene.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– De tekniske udfordringer, vi skal løse, er ikke lette, men vi håber at kunne tage skridt mod et nyt kapitel, lød det fra Mazdas direktør Masahiro Moro.

Det samme var Aiko Toyoda i sin egenskab af Toyotas bestyrelsesformand også inde på i sin tale på biludstillingen. Men for ham handler det også om at bevare arbejdspladser. Godt 5,5 millioner mennesker er ansat i den japanske bilindustri.

– Disse mennesker støtter Japan og har de færdigheder, der kræves for at gøre morgendagens Japan stærkt.

Og så supplerede Aiko Toyoda ellers sig selv ved at understrege, at han ‘elsker lyden og duften fra en forbrændingsmotor. Han valgte også at skyde igen på forbrændingsmotorens kritikere.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

I det hele taget mener Toyoda, at forbrændingsmotoren er nødvendig at have med fremover. Og at den eneste fjende i den sammenhæng er CO2-udledning, men at der også er måder at komme den slags til livs på.

Toyota er eksempelvis et af de mærker, som i øjeblikket tester biler med forbrændingsmotorer, der forbrænder brint. Hos Ferrari har man tænkt tanken om en omvendt V6’er, der gør det samme. Læs mere mere her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler