Annonce:

Ingen gider 4-cylindret C63 AMG – ny Mercedes får V8

Mercedes’ tyske forhandlere har mere end svært ved at sælge den 4-cylindret C63 AMG. Så nu vender V8’eren tilbage.

Mercedes troede, det gik en vej. Nemlig i retningen af færre cylindre, mindre forbrænding og i sidste ende total elektrificering.

Men kunderne har talt. Faktisk er de blevet væk. I hvert fald når det kommer til den firecylindrede C63 AMG. Både BMW og Audis biler er mere interessante, siger Mercedes-forhandlerne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Så nu tager mærket fra Stuttgart konsekvensen. Ikke i C63 AMG, den har stadig kun fire cylindre, men i den nye CLE 63.

Det skriver Autocar.

LÆS OGSÅ: Lejede en Tesla – tvunget til at betale 2.000 kr. for benzin

Mediet peger på, at det er en mere end sløj efterspørgsel på firecylindrede AMG’er, der nu betyder et holdningsskift på chefgangene.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Derfor får den kommende CLE AMG den ‘gamlekendte’ fire-liters V8-motor tilsat lidt mild hybrid-teknologi. Det skubber ydelsen op på 585 hestekræfter.

Noget andet er, at Mercedes allerede har bestemt sig for, at den kommende CLE 53 skal have seks cylindre. Og det vil givetvis skabe flere sure end glade kunder, når 4 cylindre koster mere end seks styk.

Markus Schäfer, der er chef for Mercedes’ udviklingsafdeling, indrømmer nu, at man ‘har kigget på salgstallene’, og at det fra nu af er kunderne, der bestemmer retningen for Mercedes.

Nyheden om V8-motorens genfødsel er ikke den eneste fra Mercedes. Mærket har på sin årlige generalforsamling netop smidt hele sin strategi om elbiler på gulvet. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Mercedes er ikke det eneste bilmærke, der har travlt med at trække ellers store planer om udelukkende at bygge elbiler tilbage.

Men faktisk sker den slags også i mindre skala. Hos Aston Martin troede man, at der blev sagt farvel til V12-motoren i 2022. Nu kommer den igen. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler