VW bag ny festival: Forventer 100.000 gæster fejrer én model


Den originale Type 2 trillede af det sidste samlebånd i 1975. Det var i Brasilien. 47 år efter får den en åndelige efterfølger i elbilen ID.Buzz, og det skal fejres, mener VW.

VW-bussen er officielt tilbage. Altså næsten da. For nu er den en elbil og hedder ID.Buzz. Alligevel mener Volkswagen, at der er noget at fejre. Derfor inviterer mærket til en tre-dages festival i Hannover næste år.

Når det lige bliver i Hannover og ikke Wolfsburg, hvor VW har hovedsæde, skyldes det, at det er her, ID.Buzz produceres. Faktisk er det VW’s afdeling for erhvervsbiler, VW Commercial Vehicles, der står for at skrue den nye elbil sammen.

Helt konkret finder festivalen sted fra 23.-25. juni 2023. Så der godt tid til at købe billetter. Man skulle faktisk næsten tro, at Volkswagen forventer, at du kigger forbi. Mærket regner nemlig med, at festivalen tiltrækker 100.000 besøgende fra hele verden. Ligesom over 6.000 biler vil være udstillet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
VW: Du må tage din egen bus med
De besøgende får dog ikke kun mulighed for at kigge på den nye ID.Buzz. Alle historiske udgaver af ‘Rugbrødet’ er velkomne. Altså alt fra eksemplarer af den originale Type 2 T1 til den helt nye Multivan plugin-hybrid.

Det er ikke første gang, VW fejre én af deres egne modeller. Faktisk er det heller ikke første gang, man hylder rugbrødet. Det skete sidste gang for 15 år siden. Dengang som nu vil festivalen udover biler også byde på livemusik og god stemning, lover Volkswagen.

Ses vi til Auto Show?


Selve billetten koster 29 euro svarende til 215 kr. Men så må man også tage sin egen VW Bus og op til tre andre gæster med. Billetsalget begynder dog først i næste måned.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk