Volkswagen vender tilbage til rally: Så heftig er den nye Polo GTI R5

Med Polo GTI R5 vender Volkswagen tilbage til rallysporten med en bil, alle kan købe

Efter et års fravær vender Volkswagen tilbage til rallysporten. Den nye Polo GTI R5 bliver dog ikke tyskernes glorværdige comeback til WRC. I stedet bliver den nye GTI R5 en bil, som private teams og alle med penge nok kan købe

Baseret på teknikken fra den almindelige Polo GTI yder R5 hele 270 hestekræfter og 400 newtonmeter. Og det selvom slagvolumen i den firecylindrede turbomotor er på bare 1,6 liter mod gadebilens to liter.

Men med firehjulstræk og sekventielle gear er GTI R5 da også lige så hurtig, som bodykittet gør den bred. 0-100 kilometer i timen klares på bare 4.1 sekunder. Markant hurtigere end gade-GTI’en, der skal bruge 6.7 sekunder på samme disciplin.

“BILEN ER MEGET HURTIGT”
Med sin fabrikskører Dieter Depping bag rattet har Volkswagen da også allerede prøvet Poloens evner af på bjergsiderne af de franske alper. Her testede fabrikken i øvrigt også Polo R WRC, før hovedkontoret i Wolfsburg trak stikket på motorsports afdelingens succes i netop WRC.

Bag rattet er Depping tydeligt imponeret over bilens egenskaber.

“Jeg kan fortælle én ting nu. Den nye Polo GTI R5 er meget hurtig og præcis”, fortæller Dieter Depping.

Som fabrikskører vil han naturligvis ikke kunne sige andet offentligt. Men med fire WRC-mesterskaber på fire år er der stor sandsynlighed for, at VW igen har fat den hurtigste ende.

SE POLO GTI R5 I GALLERIET HERUNDER

Klik frem og tilbage på pilene