Vognmand får konfiskeret lastbil tilbage

Det var ude af proportioner, at byretten beslaglagde en vognmads lastbil, fordi en chauffør kørte bilen med en promille på 2,48.
Foto: Tan Kaninthanond

Det var ude af proportioner, at byretten konfiskerede en vognmands lastbil, fordi en chauffør kørte bilen med en promille på 2,48.

Vestre Landsret har omstødt en afgørelse fra Byretten i Horsens i en sag om vanvidskørsel. Her stod en vognmand ellers til at få sin lastbil konfiskeret af staten, fordi en chauffør kørte i bilen med en promille på 2,48.

Men den afgørelsen var altså ude af proportioner, kom Vestre Landsret frem til en afgørelse tidligere på måneden.

Det skriver Lastbilsmagasinet.Retten i Horsens sagde i første omgang god for, at lastbilen konfiskeres. Det var i slutningen af juni måned. Men onsdag 13. oktober kom landsretten ifølge mediet altså frem til et andet resultat.

LÆS OGSÅ: Folk er glade for, at politiet beslaglægger biler

Politiet gjorde ellers, hvad de skulle, da lastbilen tilbage i maj blev beslaglagt. Siden 31. marts i år har det at føre et køretøj med en promille på mere end 2 nemlig været at betragte som vanvidskørsel.

Og derfor måtte politiet altså gerne beslaglægge lastbilen. Men staten får altså ikke lov til at sælge den videre på auktion.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk