VIDEO: Battista er verdens hurtigste bil – går fra 0-96 km/t på 1,79 sek.

Den elektriske Pininfarina Battista har ikke bare 1.900 hestekræfter – målt fra 0 til 96 km/t er den også verden hurtigste serieproducerede bil.

Både Tesla og Lucid kan godt pakke sammen nu. Eller i hvert fald gentænke deres måde at lave hurtige elbiler på. For der sidder et nyt mærke på tronen.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Og det ellers bare et par dage efter, at Lucid meddelte, at deres Air Sapphire går fra 0 til 60 mil (0 til 96 km/t, red.) på bare 1,89. 0,1 sek. hurtigere end Tesla gør det samme i Model S Plaid.

Og ja, det er da hurtigt. Men Pininfarina gør det hurtigere. Okay, superbilen Battista er flere klasser og både Lucid- og Teslamodellen. Der er nemlig ikke meget familievenligt over den italienske hyperbil. Men en rekord er en rekord. Sprinten er overstået på bare 1,79 sek.

Det kan lade sig gøre, fordi Pininfarina Battista har ikke bare én men hele fire elmotorer som tilsammen yder massive 1.900 hestekræfter og vanvittige 2.300 newtonmeter.  Pininfarina håndbygger 150 eksemplarer af bilen. Altså til en pris på 2,5 mio. euro svarende til 18,6 mio. danske kroner. stykket.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk