Verdens største kulfiber-hjul sidder på Bentley Bentayga


De største carbonruller nogensinde monteret på en serieproduceret bil finder vi på en Bentley. Selvfølgelig gør vi det.

Det er italienske Bucci Composites, som skal fremstille fælgene. Det offentligegjorde Bentley i går. Fælgene i sig selv måler 22″. Og nej, det er ikke verdens største hjul, hvis vi ser på alle hjul, som nogensinde er fremstillet.

Men skære vi det ind til kun at handle om kulfiber, er den god nok. I alt vil tilvalget af kulfiberhjul, som skal bestilles gennem Bentleys specialafdeling Mulliner, sparer en Bentayga for 24 kilo, men ikke bare det.


Kulfiberens styrke er med til at mindske det generelle dækslid, forklarer Bentley. Alt sammen fordi kontaktfalden, som rammer asfalten, er mere konstant desto stærkere fælgen er. Og lige når det kommer til fælge fås materialet næppe stærkere end kulfiber.

Omvendt er det ikke lige fælge, du sender forbi den lokale alusmed, hvis uheldet er ude. Kommer kantstenskysset, kan du lige så godt købe et nyt sæt. Og meget apropos køb så har Bentley endnu ikke sagt noget om prisen. Vi tør for den sags skyld heller ikke spørge.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk