Verdens første Corvette C8 Z06 er solgt… for millioner af dollars


Chevrolet har foræret den første C8 Z06 væk, så den kunne indbringe lidt til velgørenheden for amerikanske soldaterveteraner. Det blev dog til noget mere end lidt.

Man egnede med, at den ville indbringe et par hundrede tusinde dollars. Måske én million dollars. Men Chevrolet Corvette Z06 70th Anniversary Edition – den første C8 Z06 – blev solgt for langt, langt på Barrett-Jackson-auktionen i Scottsdale, Arizona, denne weekend.

Nemlig 3,6 millioner dollars svarende til 24 millioner danske kroner. Og hver én cent går til velgørenheden. Det er auktionsfirmaets salgsrekord ved en velgørenhedsauktion. Faktisk er det hele 600.000 dollars mere end det samme auktionshus skaffede Detroit Children’s Fund, da man solgte den første C8 Stingray ved et velgørenhedsarrangement.

Sjov nok står den samme mand, Rick Hendrick, bag begge vinderbud. Hendrick ejer og driver et NASCAR-hold.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Hver en amerikansk cent af beløbet, som den første Z06 blev solgt for, går til Operation Homefront. En amerikansk nonprofit-organisation der arbejder for soldaterveteraner. Ifølge Caranddriver.com har velgørenhedsorganisationen indtil videre fordelt mere end 35 millioner dollars til 50.000 hjælpeprojekter for veteranerne.

Z06’eren? Ja, den har en 5,5-liters V8 med 670 hestekræfter.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk