Vanvidsbilist kørte over 100 km/t i en byzone – nu er han udvist

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Sidste år jagtede Syd- og Sønderjyllands Politi en 28-årig bilist. Først efter 35 minutter sagt lykkedes det at stoppe manden. Nu er der faldet dom i sagen.

En 28-årig mand fra Bosnien blev tirsdag i denne uge ved retten i Sønderborg sparket ud af Danmark i tolv år. Det kan dog først ske, når han har afsonet et år og ti måneders ubetinget fængsel. Blandt andet for vanvidskørsel.

Sidste år i november blev manden, der har boet i Danmark siden barndommen, forsøgt stoppet af Syd- og Sønderjyllands Politi. Men dem var han ikke meget for at tale med. Derfor gik en 35 minutter langt biljagt rundt i Sønderborg.

Manden kørte flere gange over 100 km/t i byzoner. Ligesom han under flugtforsøget udsatte vejarbejdere og andre i trafikken for overhængende fare. Manden blev efter sin anholdelse varetægtsfængsel.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
I fængslet, viser det sig, begik han vold mod en anden indsat. Det sammenholdt med de andre forhold i sagen lagde retten til grund for dommen. En dom der betyder, at manden ud over udvisningen ikke må køre bil i Danmark i otte år. Den 28-årige ankede afgørelsen på stedet. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

 

Ses vi til Auto Show?


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk