Reklame:

Vanvidsbilist får 5 års fængsel for at slå 16-årig ihjel

Vanvidsbilisten har allerede anket byrettens dom. Omvendt er anklagemyndigheden godt tilfreds med straffens længde. 

En 23-årig mand fra Silkeborg skal tilbringe de næste fem år bag tremmer, efter at han med sin vanvidskørsel slog sin 16-årig passager ihjel. Byretten er også kommet frem til, at den 23-årige ikke må køre bil de næste otte år.

– Jeg er tilfreds med dommen. Byretten kom frem til en dom, der er fuldstændig i overensstemmelse med tiltalen. En ung mand mister livet som følge af vanvidskørsel.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

– Og dommens længde afspejler da også sagens alvor, siger anklagerfuldmægtig Mette Bech Olesen fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Sagen begyndte, da 29. juni sidste år, da den dengang 22-årige bilist kørte galt med høj fart på Søholt Parkvej i det østlige Silkeborg. Under retssagen fandt man det bevist, at bilisten undervejs havde kørt ‘ikke under 102 km/t’ i en 50-zone.

LÆS OGSÅ: Medier – Verdenskendt bilmærke bliver Haas’ nye hovedsponsor

Da den 22-årige mistede herredømmet over bilen, pløjede han ikke bare videre ind en kantsten og et vejskilt, han fortsatte direkte ind i et træ.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Ulykken kostede den 22-åriges passager på 16 år livet. I den 22-åriges blod kunne politiet med en blodprøve efterfølgende bevise, at der var spor af det morfinlignende preparat tarmadol.

Retten mente desuden, at bilisten netop på grund af den høje hastighed havde kørt særligt hensynsløs-

Den bil, som den dengang 22-årige kørte i, valgte byretten desuden at konfiskere. Sagen slutter dog ikke her. Vanvidsbilisten valgte nemlig at anke på stedet.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?