Nyt våben skal få bilister til sænke farten

En ny type kantpæle skal være med til at undersøge, om bilister sætter farten ned.
Foto: Vejdirektoratet

En ny type kantpæle skal være med til at undersøge, om bilister sætter farten ned. Eller i hvert fald kører, hvad de må på vejene.

Kan en påmindelse få dig til at sætte farten ned? Altså hvis du nu diskret bliver mindet om det? Det forsøger Vejdirektoratet sig nu med.

Sidste efterår blev en ny type kantpæle taget i brug flere forskellige landevejsstrækninger. Fælles for alle veje er hastighedsbegrænsningen på 80 km/t. Og det har en type kantpæle med angivelse af netop hastigheden siden forsøgt at minde bilister og andre trafikanter om.

Helt nøjagtigt er kantpæle sat på seks udvalgte strækninger i det vest-og midtjyske. Og nu meddeler Vejdirektoratet, at forsøget fortsætter.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Vi har jo mange ulykker, der skyldes for høj fart og uopmærksomhed – ikke mindst på landevejene. Derfor vil vi gerne teste, om trafikanterne sænker farten, hvis de hele tiden bliver mindet om hastighedsgrænsen på 80 km/t., siger Niels Skjøde Agerholm, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

Måske permanent
Hastighedmarkørerne er omgivet af røde reflekser, der hvor de er sat om. Selve angivelsen af hastighedsgrænsen er angivet med store, sorte tal.  Mærkningen er i øvrigt sat på begge sider af de udvalgte kantpæle.

Og måske bliver det en permanent løsning.

For når forsøget efter planen  afsluttes efter dette efterår, vil Vejdirektoratet evaluere på resultaterne. Herefter vil man tage stilling til, om mærkningen skal gøres permanent.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk