Reklame:

Tysk tuner puster nyt liv i BMW E30 M3 med rækkesekser og 405 hestekræfter

Den kan endnu, den legendariske BMW E30 M3. Du kan bare spørge de tyske tunere Manhart.  

Det er ikke helt risikofrit at røre ved noget så legendarisk på fire hjul som BMW E30 M3. Altså hvis ikke man tåler andres mening.

Men de tyske tunere Manhart har nu alligevel gjort forsøget. Og det er et ret så radikalt forsøg. Væk er den firecylindrede S14-motor, der i sin tid gjorde M3’eren så kendt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

På dens plads mellem forhjulene ligger nu i stedet en rækkesekser. Og ikke bare hvilken som helst rækkesekser. Manhart har brugt den motor, vi normalt finder i Alpina B7 S Turbo.

Altså ikke en ny motor. Men den både BMW (og altså også Alpina, red.) brugte i E12 5 Serien, der var i produktion fra 1971 til 1981.

LÆS OGSÅ: DR-program afslørede fusk i synshaller – nu skal der tages billeder af alle bilsyn

Helt konkret er der tale om en 3,5-liters rækkesekser, som Manhart har kælet for. Dog uden at de siger med hvilke dele. Men det har ifølge dem givet føreren 405 hestekræfter og 650 Nm at lege med.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Den dårlige nyhed? Vi ved ikke, hvor mange MH3 3.5 Turbo der skal bygges. Eller om det for den sags skyld er et ‘one-off’. Og taget i betragtning hvor dyr en original BMW E30 M3 allerede er, tør vi slet ikke kende prisen. Ikke engang gætte på den.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?