Toyota genopliver Corolla AE86

Den er god nok. AE86’eren vender tilbage i en forsøgsordning, hvor Toyota vil se på, om man kan omdanne ældre benzinbiler til elbiler.

I sin samtid var den måske ikke noget særligt. Og dog. For Toyota kørte faktisk touring car-ræs med Corollaen med den interne betegnelse AE86. I 1995 blev bilen for alvor kult i magnaserien Intial D. En status der kun fik endnu mere luft under vingerne med Fast and Furious-filmene.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

LÆS OGSÅ: Toyota: “Det tavse flertal tror ikke på elbilen”

Og nu vil Toyota ha’ en bid af kagen. På en konference i byen Chiba øst for Tokyo viste mærkets øverste chef Akio Toyoda således to AE86’ere, både en Levin og en Sprinter Trueno frem for inviterede journalister. Om bilerne sagde Toyoda, at de er en forsmag på, hvad Toyota kan gøre, for at Japan kan nå sit mål om co2-neutralitet i 2050.

Hverken den ene eller anden AE86 kører nemlig på benzin. I stedet er en bygget om til at køre på strøm, mens den anden bils twincam-motor kører på brint. Det skriver Reuters.

Reklameblok:Det halter med nye biler på vejene i Japan. Faktisk er kun én ud af 20 biler i landet helt nye. Og langt de fleste af de ældre biler kører på benzin. Ved at ombygge de ældre biler, kan man fastholde bilentusiasters interesse, mener Akio Toyoda.

– Det er vigtigt at, at der et grønt valg for biler, der allerede er elsket eller ejet af nogen, sagde Toyota-præsidenten.

Reklameblok:

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk