Toyota: “Det tavse flertal tror ikke på elbilen”

Foto: Toyota

Spørger man i Toyota-toppen, er der ingen tvivl – de fleste i bilindustrien tror ikke på, at elbilen er den eneste løsning.

Chefen for det hele hos Toyota, Akio Toyoda, hævder, at han er blandt det “stille men store flertal” i bilindustrien, der sætter spørgsmålstegn ved, om elbiler er den eneste vej frem.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Mens han for nylig talte med journalister i Thailand, gentog Toyoda endnu en gang sin tro på, at den bedste vej frem er at udvikle flere forskellige drivmidler. Herunder hybrider, plugin-hybrider, brint- og elbiler. Det selvom en række af verdens største bilproducenter allerede har sagt, at de inden for en meget nær fremtid kun vil bygge elbiler.

– Folk i bilindustrien tilhører stort set det tavse flertal, forklarede Toyoda til de fremmødte journalister.

– Det tavse flertal spekulerer på, om elbiler virkelig er den eneste mulighed i fremtiden. Men det er noget, de ikke tør tale højt om. For det rigtig svar er, at vi stadig ikke ved det. Men vi bør i hvert fald ikke lade os begrænse.

Reklameblok:Forbrændingsmotoren er ikke en fjende
Toyoda har længe holdt fast, i at elbilen ikke er den eneste frem for personbilerne. Også selvom hans meninger kan have pralet af. Både i den øvrige bilindustri og blandt magthaverne. Altså politikerne.

Men nu mener Toyoda, at flere er begyndt at få øjnene op for, at elbilen faktisk ikke er den eneste mulighed. Det fortæller han til The Wall Street Journal . Det, mener Toyoda, er både politikere og medier i alt almindelighed begyndt at indse.

Og det til trods for, at Aiko Toyoda var i Thailand for at præsentere en ny og helt elektrisk Hilux-pickup. Japanernes første.

Reklameblok:

– For at opnå co2-neutralitet må vi indse, at det er kuldioxid – og ikke motoren i sig selv – der er fjenden, sagde topchefen. En pointe han har gentaget flere gange.

 

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk