Tilbagekalder én bil – instrumentbordet kan falde ud

Foto: Jesper Brouwers

Et generelt problem kan man næppe kalde det. Men tilbagekaldes det skal bilen.

Mercedes har tilbagekaldt én bil. I én S-Klasse fra i år – ja, én – sidder hele instrumentbordet nemlig ikke fast. I hvert fald ikke godt nok. Derfor har de amerikanske trafiksikkerhedsmyndigheder NHTSA bedt mærket om at tilbagekalde bilen.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Helt konkret drejer det sig om en S 500 som både er produceret og indregistreret i år. Problemet har Mercedes været klar over i et stykke tid nu. For allerede i foråret meldte en underleverandør, at der kunne være problemer med den lim, man leverede til fabrikken. Og som Mercedes har brugt til at få instrumentbordet til at sidde fast.

Millioner af biler
Limen var, siger leverandøren, måske en smule for svag. Og det har altså nu haft konsekvenser. For én bil.  Så let slipper Mercedes dog ikke, når det kommer til tilbagekaldelser. Som om det totale antal er ret beskedent.

Mærket har blandt andet måttet kalde 69 GLE- og GLS-modeller , som er produceret mellem 2021 og 2022, tilbage. Alt sammen fordi én skrue måske sidder løst et sted i bilens styretøj.

Reklameblok:Antallet af tilbagekaldelser har dog været massivt for andre bilmærker. Blandt andet Tesla som alene i år har måttet tilbagekalde flere millioner biler. Senest har det ramt 351.000 biler som har problemer med baglygterne.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk