Anden gang på to dage – Tesla tilbagekalder 350.000 biler

Foto: Tesla PR

Direktøren er i økonomiske problemer, og for hans biler går det heller ikke for godt. Og nu styrtdykker Teslas aktiekurs. 

Tesla har problemer med baglygter. Derfor meddelte mærket lørdag, at man tilbagekalder 321.000 biler i USA. Der er problemer med baglygterne. Udmeldingen kommer bare én dag efter, at mærket tilbagekaldte 30.000 biler.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Her lød forklaringen, at der var og er problemer med en airbag i førersædet på Model X. Også fredagens tilbagekaldelse drejer sig kun om biler på det amerikanske marked. Og selvom Tesla langt fra kun sælger biler til amerikanerne, har investorerne ikke taget godt imod, at bilproducenten igen er i problemer.

Aktien faldt således næsten tre procent. Det næststørste fald for mærket i to år. Alene i november har Tesla indtil videre tilbagekaldt biler 19 gange. Over hele året er det blevet til 3,7 mio. biler.

Retfærdigvis skal det nævnes, at Tesla i første omgang forsøger at løse problemerne med softwareopdateringer. Men det ændrer ikke på, at mærket juridisk er forpligtet til at kalde fejlrettelserne for tilbagekaldelser. Det skriver Finans.

Reklameblok: 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk