Reklame:

Teslas alvorlige bommert går nu ud over 75.000 personer og Elon Musks CPR-nummer

Tidligere på året troede man, at et læk hos Tesla ‘kun’ havde blotlagt 1.000 personers oplysninger. Nu viser omfanget sig at være meget større.

Tidligere i år blev et datalæk hos amerikanske Tesla afsløret. I første omgang blotlagde lækket oplysninger på 1.000 personer, der havde klaget over problemer med autopilot-funktionen i deres biler.

Nu viser det fulde overblik over lækagen, at mange flere Tesla-ejere er ramt. Helt konkret har lækket givet adgang til mere end 75.000 personers private oplysninger.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Ifølge Business Insider opstod lækket på grund af en Tesla-ansats fejl. Det er i hvert fald sådan, Tesla selv forklarer problemet.

Udover oplysninger om tusindvis af fejlmeldinger på autopilot-systemerne, indeholder lækagen også navne og og adresser på tusindvis af Tesla-ansatte.

Endda den øverste direktør, Elon Musk, måtte med lækagen se sit CPR-nummer blive offentligt kendt.

I et internt notat, som Tesla har sendt rundt til sine ansatte, forklarer man lækket med, at en unavngiven ansat brød bilmærkets it- og datasikkerhedsregler, da han delte oplysningerne med flere medier.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

LÆS OGSÅ: Regeringen er på vej med ny lov: “Vil ramme bilister endnu hårdere”

Business Insider skriver desuden, at Tesla efter lækagen blev kendt har anlagt flere retssager mod nu tidligere ansatte. I den forbindelse er der blevet udstedt dommerkendelser, så politiet har kunne beslaglægge materiale for at forhindre tidligere ansatte i at offentliggøre endnu mere data, lyder det.

Nyheden om lækagen blev først omgang offentliggjort af det tyske medie Handelsblatt, som sagde, at man havde “brugt måneder” på at undersøge mere end 23.000 filer som stammer fra lækagen.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?