Tankpasser fyret – satte benzinen til 1,28 kr. literen

foto: Lukas Rychvalsky

Den svimlende – lave – literpris kostede tankpasseren jobbet. Nu er hans familie bange for, at han bliver sagsøgt af sin tidligere arbejdsgiver.

Ligesom herhjemme er priserne på benzin og diesel rekordhøje i USA. Med den forskel at benzinen stadig er markant billigere i USA. Men faktisk kan den blive så billig, at det udløser en fyreseddel.

Det lærte en tankpasser fornylig. John Szczecina er ansat på en Shell-station i Californien. Eller rettere: han var… Til KOVR Channel 13 News fortæller manden, at han fik rodet rundt i decimalerne. På den måde så prisen lige pludselig meget forkert ud.

En gallon benzin, 3,78 liter, skulle koste 6,99 dollars. Tankpasseren fik skrevet 0,69 dollars. Regner vi det om i danske kroner og liter, svarer det til en pris på 1,28 kr. literen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Altså du ved, jeg indtastede tre priser – lige bortset fra diesel – men den sidste kom ligesom ikke rigtig med, du ved, siger John Szczecina.

Tabte over 100.000 kr. før nogen opdagede det
Hverken han eller nogen anden Shell-ansat opdagede dog fejlen, før fejlindtastningen havde kostet Shell-stationen over 16.000 dollars i tab. Det svarer til 113.000 danske kroner, og det er altså større end tålmodigheden med John Szczecina er. I hvert fald ftra Shells side.

Straks efter fyringen oprettede John Szczecinas familie en GoFundMe-side, hvor de samlede 24.000 dollars ind. Det skriver Carscoops. Håber er, siger familien, at det kan formidle Shell, hvis selskabet skulle finde på at sagsøge den tidligere ansatte for tab af omsætning.

Advokat Craig Simmermon har dog allerede berolige familie. Advokaten mener nemlig, at et søgsmål for så åbenlys en fejl er usandsynlig.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk