Sure miljøaktivister pifter dæk på mindst 30 biler – “Din bil dræber”

Foto: Denny Müller

Politiet fortæller, at man har modtaget mindst 30 anmeldelser om punkterede biler på bare én weekend.

På bare en weekend har politiet i den canadiske by Waterloo, der ligger omkring en times kørsel vest for Toronto, modtaget ‘mindst 30 anmeldelser om punkterede biler i det samme området’. Alle biler er SUV’er, oplyser ordensmagten.

I en pressemeddelelse, som er sendt rundt til medier i Waterloo, har en miljøaktivistisk gruppe, som kalder sig Tyre Extinguishers,  taget skylden. Faktisk fordobler gruppen antallet af biler. De siger selv, at de på bare én nat – lørdag i sidste uge – punkterede dækkene på 60 biler.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Politiet i Waterloo har ikke hørt om yderligere skader på bilerne. Men aktivisterne efterlod sedler på alle bilerne. På sedlerne advares bilisterne mod at køre videre i deres biler, da det ‘skader miljøet’. Desuden, mener aktivisterne, kan bilisterne uden problemer gå, cykler eller benytte offentlig transport.

Og så i New York, Chicago og San Francisco har politiet modtaget anmeldelser fra bilister der har fået piftet deres dæk af sure aktivister med samme budskab som det på bilerne i Canada. Faktisk er det samme også sket i Sverige, hævder The Drive.

Ses vi til Auto Show?


Noget lignende skete også for københavnske bilister i 2009. Her piftede miljøaktivister også dæk på SUV’er i hovedstaden. På flere af bilerne fra der desuden efterladt en seddel med ordene “din bil dræber”.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk