Reklame:

Blev stoppet med 175 km/t – “Jeg kørte altså hurtigere”

Hvad er det, man siger? Med ærlighed kommer man længst. Vi er ikke helt sikre på, at det forholdt sig sådan for en newzealandske bilist Timothy Brooks, da han sidste sommer blev stoppet. Men han prøvede i hvert fald.

NZ Herald skriver, at Timothy Brooks blev stoppet i sin bil, fordi han kørte noget for hurtigt. Faktisk blev han stoppet for at holde en fart på 176 km/t. Alene det er nok til, at han på stedet blev frakendt sit kørekort. Men det ville Timothy Brooks ikke finde sig i.

Han havde nemlig kørt enndu hurtigere, mente han. Til politiet fortalte han, at han mindst havde kørt 196 km/t. Ikke for at teste bilen tophastigheden, men for at sætte bilisten – som lå på siden af ham – på plads.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Da en dommer så på sagen, udløste det en frakendelsestid på 18 måneder. Det synes Timothy Brooks dog var for streng en straf. Så overfor den næste domme i det newzealandske retssystem argumenterede hans forsvarer for en periode på ét år uden kørtekort.

Har det svært med færdselsloven
Forsvareren mente, at det var en formildende omstændighed, at Timothy Brooks kørte bil om aftenen, hvor der kun var få eller slet ingen andre på vejene. Dommen blev dog stadfæstet

Ser man på Timothy Brooks generalieblad, forstår man nok hvorfor. I 2006 blev han fængslet for “at miste grebet i vejen”, som ifølge newzealandsk lov er ulovligt. Og ikke bare er det ulovligt, da Timothy Brooks gjorde det, ramte han en fodgænger. I mellem 2002 og 2020 har Timothy Brooks desuden fået mere end 20 klip i sit kørekort.


Reklameblok:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?