Stenkast mod danske bilister i Sverige er stoppet

Tilsyneladende uden nogen personer er blevet sigtet, er de uhyggelige stenkast mod danske bilister på Sveriges veje stoppet.
Foto: Florian Steciuk

Tilsyneladende uden nogen personer er blevet sigtet, er de uhyggelige stenkast mod danske bilister på Sveriges motorveje stoppet.

118 gange i år er danske køretøjer blevet ramt af genstande på den svenske motorvej E65 mellem Malmø og Ystad i Skåne. Det skriver dr.dk.

Men efter den 21. august har der ikke være et eneste tilfælde. Og det kommer bag på det svenske politi.

– Vi arbejder fortsat løbende på E65, og vi holder naturligvis fast i efterforskningsarbejdet, men vi har ikke nogen mistænke eller anholdte, siger Ewa-Gun Westford, so, er talsperson for politiet i Region Syd.De første meldinger om stenkast i det svenske kom i april, og i langt de fleste tilfælde er det gået udover biler med danske nummerplader. Kastene, skriver DR, steg i antal henover sommeren.

Svensk politiet har hverken kunne finde et motiv, eller en forklaring på hvorfor kastene nu tilsyneladende er stoppet.

– Det er også en ting, vi ikke har svaret på endnu. Men vi spekulerer selvfølgelig. Det er dog ikke spekulationer, som vi går ud med. For hvis vi gør det, så kan det godt ende med at blive lidt af en sandhed, siger Ewa-Gun Westford.

DR fortæller, hvordan stenkastene har fået såvel danske som svenske bilister til at undgå det bestemte stykke af E65. Nogle føler sig tvunget til at tage omveje.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk