Snuppet med 247 km/t – så kørte han galt

Billedet stammer fra en anden sag om vanvidskørsel på MC. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

En 36-årig mand fra Vamdrup har ikke længere nogen motorcykel, efter at han blev målt til at køre 247 km/t i en 70 km/t. Kort efter styrtede han, da baghjulet mistede grebet i asfalten.

Onsdag aften i denne uge lukkede en 36-årig mand fra Vamdrup mere op for gashåndtaget på sin Aprilia RS V4, end politiet tillader. På Ibæk Strandvej skød manden motorcyklen af med 247 km/t. På strækningen er den højst tilladte hastighed 70 km/t.

Hvad motorcyklisten højst sandsynlig ikke vidste, var, at der lige bag ham lå en politibil forklædt som civilvogn.

– Betjentene kørte efter motorcyklen, men inden de nåede at stoppe ham, forulykkede han på grund af den høje fart, fortæller vicepolitiinspektør Mikkel Ross fra Patruljecenter Midt til Jydskevestkysten.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Betjentene nåede dog ikke at stoppe manden, før han selv satte en stopper for turen. På grund af den høje fart mistede bagdækket på et tidspunkt grebet i asfalten, hvorefter motorcyklisten styrter.

Heldigvis skete der kun materiel skade, fortæller vicepolitiinspektøren til avisen. Nogle vil givet mene, at styret er straf nok i sig selv. Men sådan spiller klaveret ikke. I hvert fald ikke i færdselslovens forstand, hvor motorcyklistens opførsel er det samme vanvidskørsel.

Ses vi til Auto Show?


Derfor er både hans kørekort og Aprilia nu inddraget. Vil politiet have motorcyklen konfiskeret på statens vegne, skal en dommer dog først sige god for det. En klækkelig bøde går den 36-årige nok heller ikke fri af.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk