Sigtet for narkokørsel med barn i bilen


Mandag formiddag Midt- og Vestsjællands Politi en kvindelig bilist, som kørte bil, selvom en narkotest slog ud for hash. I bilen sad også et barn. Kvinden nægter dog at have kørt påvirket.

Mandag formiddag standsede Midt- og Vestsjællands Politi en bil på Røsnæsvej mod vest i Kalundborg.

Bag rattet sad en 24-årig kvinde fra Kalundborg, som på stedet blev bedt om at aflægge en narkotest. Svaret viste spor af THC – det aktive stof i hash. Derfor blev kvinden anholdt og taget med på stationen, hvor en blodprøvede ventede hende.


Nægter: Var i rum hvor der blev røget
Kvinden blev efterfølgende løsladt. Først når blodprøven er analyseret, kan det afgøres, om hun rent faktisk var påvirket af hash bag rattet.

Det hævder hun nemlig, at hun ikke var. TV2 Øst har være i kontakt med kvinden, som fortæller, at hun ikke havde røget hash, da politiet stoppede hende. Derimod havde hun blot opholdt sig i rum, hvor der blev røget hash.

Derfor slog politiets narkotest positivt ud, hævder hun overfor TV-stationen.

De sociale myndigheder underrettet
Sagen slutter dog ikke ved spørgsmålet om, hvorvidt den 24-årige har kørt narkopåvirket rundt eller ej. Fordi hun havde et kun ét-årigt barn med, er de sociale myndigheder underrettet.

Det er dog normal praksis i sådanne sager.

Straffen for at køre bil i narkopåvirket tilstand er normalt en bøde og en ubetinget frakendelse af kørekortet i tre år. Derudover skal man bestå en ny teori- og køreprøve og gennemføre et såkaldt ANT-kursus (Alkohol, Narko og Trafik), hvis man ønsker at generhverve føreretten.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk