Reklame:

Selvkørende Google-bil blokerede trafikken – bilister måtte bruge cykelstien for at komme forbi

Bilister har normalt intet at gøre på en cykelsti. Men det kan være nødvendigt at tage den slags i brug, når løbske selvkørende biler holder i vejen.

Søndag i sidste uge var en selvkørende bil kommet på afveje i den amerikanske by San Francisco. Faktisk så meget, at bilen – der fungerer som en slags taxa – blokerede alt øvrig trafik bagfra.

I videoer, som har spredt sig på de sociale medier, ses det, hvordan bilister er nødt til at tage noget cykelsti i brug. Ellers ville de ikke kunne komme forbi den selvkørende bil.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Den – altså den selvkørende bil – ville nemlig ikke flytte sig. Den selvkørende bil ejes af tjenesten Waymo, som har tilladelse til at køre med de selvkørende biler i byen.

Det er dog langt fra første gang, at Waymos selvkørende biler skaber kaos i trafikken. Eksempelvis kom det tilbage i april frem, at firmaets biler heller ikke kan køre i tågede forhold.

LÆS OGSÅ: Politikere vil alligevel IKKE forbyde hastigheder over 30 km/t i Odense

Bilens kameraer og sensorer, der ellers normalt styre dem gennem trafikken, kan ganske enkelt ikke se noget i den slags vejr.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Torsdag i denne uge skal politikerne i delstaten Californien, som San Francisco hører under, stemme, om hvorvidt selvkørende biler skal have lov til at køre hele døgnet rundt.

Lokalmediet SFGate har forsøgt at få en kommentar fra det Google-ejede Waymoo. Men selskabet er ikke vendt tilbage med en forklaring på søndagens hændelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?