Dronningen af Nürburgring er død: Sabine Schmitz kørte på banen over 30.000 gange

Sabine Schmitz er død
Foto: RSRNurburg

Hun blev kendt som verdens hurtigste taxachauffør på Nürburgring og for sin optræden i Top Gear. Sabine Schmitz er i nat afgået ved døden.

Hun blev født i 1969 og voksede op ved byen Nürburg i Tyskland og var derfor fast gæst på racerbanen Nürburgring. Sabine Schmitz og hendes to søstre kørte alle tre race, men Sabine var den eneste, som fortsatte og endte med at vinde flere løb. Blandt andet 24 Hours Nürburgring i 1996 og 1997.

Endnu mere kendt blev hun dog senere for sit specielle job som taxachauffør i de unikke Ring-taxaer, som var BMW M5-modeller, der kunne købes ture i – med Sabine bag rattet. Derfor menes det også, at hun har kørt banen mere end 30.000 gange.


I december 2004 blev hun folkeeje efter sin optræden i Top Gear, hvor hun kørte mod Jeremy Clarkson i en Jaguar. Og derefter i en varevogn, som hun præsterede at køre næsten lige så hurtigt rundt på Ringen som Clarksons Jaguar-tid.

I juli 2020 fortalte Sabine på sin Facebook-side, at hun desværre var ramt af en meget slem form for kræft. Og i nat tabte Sabine kampen mod sygdommen og sov stille ind. Hun blev 51 år gammel.

Vores tanker går til hendes nærmeste.

Herunder kan du se nogle legendariske klip med Sabine Schmitz: