Sådan redder du din tunede motor fra at havarere

Foto: Tennen-Gas

Tabt olietryk i en motor kan nemt udvikle sig til et mareridt – men sådan behøver det ikke være.

Nogle fabriksbiler har det, de tunede har det helt sikkert – vi taler selvfølgelig om et olietryksur, der holder øje med olietrykket.

For er der noget, du ikke vil have falder i din motor, så er det trykket, som det sorte guld arbejder under. Heldigvis er der måder at undgå det på. Og til små penge endda.

Et skvulpeplade-kit hjælper med at holde olien lige ved det rette opsamlingspunkt. Eller sagt på en anden måde – at din bil altid holder det korrekte olietryk.

Kittet holder nemlig olien lige omkring oliesien til enhver tid. Dermed sikres motoren altid den korrekte mængde, også selvom du måtte udsætte bilen for kraftig g-påvirkning. Uanset om det så er fordi, det går hurtigt lige ud eller sidelæns.

Tunerne fra Tomei er specialister ud i den slags, og deres skvulpeplade-kits går på alt fra Mitsubishi Lancer 4G63-maskiner til tungt tunede RB26TT’ere i snuderne på Skylines rundt om i garagerne.

Heldigvis findes universal-løsningen også. Så skal du ikke panikke, hvis ikke lige din foretrukne motormodel i forvejen er på programmet. Der er jo bestemt også noget over at kunne flikke vognen sammen selv, ikke?

Lige nu har vores venner fra Jocks.dk et bredt udvalgt af skvulpeplade-kits til skarpe priser. Tjek det ud her – det bliver din motor glad for.