Annonce:

Politiet vil køre biler uden luft i dækkene

Politiet kan være de første, der kører rundt i biler med dæk uden luft i. Så er de nemlig fri for punkteringer.

Vi skal en tur tilbage til 2019.

Her præsenterede dækproducenten Michelin det luftløse dæk Uptis til personbiler. Men nu siger dækmærkets vicedirektør Bruno de Feraudy, at efterspørgslen faktisk er stor blandt de europæiske myndigheder. Særligt hos politiet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver The Drive.

– Politiet fra nogle europæiske lande har besøgt os og sagt; “venner, vi vil have de her (luftløse dæk) på vores biler. For når vi jagter banditter, sender de normalt en kugle i vores dæk for at slippe væk. Så det her har vi brug for,” siger de Feraudy.

LÆS OGSÅ: Psykopater foretrækker disse biler, viser undersøgelse

Med den type dæk vil risikoen for, at politiet kører død under udrykninger også falde væsentligt. I hvert fald vil det i mindre grad være dækkenes skyld.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Michelin har ladet politiet prøvekøre de luftløse dæks Uptis-dæk med hastigheder på op til 210 km/t. Resultatet kaldes ‘vellykket’. Om det er politiet eller dækfabrikanten, der mener det, er dog uklart.

Det vides heller ikke, hvornår det luftløse dæk lander på hylderne ude hos forhandlerne. Men logistikvirksomhed DHL er blandt dem, der tester dæktypen.

Spørgsmålet er så, hvad politiet vil skifte deres sømmåtter ud med, når flugtbilister og andre kriminelle også får fat i dækkene uden luft i.

De luftfire dæk er dog ikke det eneste nytænkning inden for politietaten. Rigspolitiet har landet over kørt en forsøgsperiode med elbiler i flåden.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

De har blandt andet betydet, at betjentene bliver mere køresyge end ellers. Alligevel tror de ansvarlige på, at elbilen bliver en del af politiets fremtid. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler