Annonce:

Desperate Kina overproducerer millioner af biler hvert år

Der bliver købt 22 millioner nye biler om året i Kina. Landets bilmærker kan bygge 40 millioner biler. Men det er svært sælge bilerne andre steder.

Kinabilerne kommer. Faktisk er de her allerede. Men succesen for dem ude bliver.

I hvert fald har bilmærkerne svært ved at bide sig fast i danskernes bevidsthed. Et enkelt har endda allerede taget konsekvensen og gået i dvale. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Også i Kina begynder bilmærkerne dog at blive et problem. Der er simpelthen for stor en kapacitet i forhold til markedet.

Faktisk kan de kinesiske bilmærker producere næsten dobbelt så mange biler, som de samlet sælger i Kina hvert år. Alligevel bliver det kommunistiske diktatur ved med at støtte industrien økonomisk.

LÆS OGSÅ: Psykopater foretrækker disse biler, viser undersøgelse

I april kunne Kiel Institut fremlægge beviser for, at alene BYD – som mener at have fået en blåstempling i Danmark – har fået mindst 2,1 milliarder euro svarende til 16,5 milliarder danske kroner i statsstøtte.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Subsidier som dem, der er givet til BYD, har gjort det muligt for kinesiske virksomheder at opskalere hurtigt, dominere det kinesiske marked og lette en stigende ekspansion på EU-markederne, skriver Kiel Institut i en rapport.

Alligevel skyder det op med stadig flere nye bilmærker i Kina. Ifølge Wall Street Journal nøjes kineserne dog ikke med det.

Investorer køber bilmærker som for længst ellers er bukket under. Et eksempel er Zhido der efter en konkurs i 2019 nu skal genoplives.

Omvendt har kineserne fået gigantisk marked foræret i Rusland, efter vestlige bilmærker på grund af sanktioner mod Putin-regimet har trukket sig. Og selvom russerne ikke gider bilerne. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

LÆS OGSÅ: Psykopater foretrækker disse biler, viser undersøgelse


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler