Rusland truer bilproducenter: Kom tilbage! Eller vi tager jeres fabrikker

Foto: Renault PR

Et ledende skikkelse i den russiske regering truer nu de firma, som har trukket sig fra Rusland. De skal vende tilbage eller se staten nationalisere deres fabrikker. 

Et højtstående medlem af Ruslands regeringsparti har foreslået at nationalisere fabrikkerne, som lige nu tilhører de virksomheder, som på grund af Ruslands invasion i Ukraine trækker sig fra landet.

Rusland er blevet hårdt ramt af sanktioner fra det internationale samfund, hvilket har fået en række virksomheder, herunder mange bilproducenter, til at stoppe eksporten til landet. Mens nogle internationale virksomheder helt har stoppet produktionen på deres fabrikker i Rusland.

– Rusland foreslår at nationalisere produktionsanlæg for de virksomheder, som siger, at de vil forlade Rusland og lukke produktionen under den særlige [militære] operation i Ukraine, siger Andrei Turchak, sekretær i den russiske regerings generalråd, ifølge Reuters.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Turchak uddyber, at Rusland vil gengælde de internationale virksomheders farvel til landet ‘hårdt’ og at ‘man vil handle i overensstemmelse med krigens love’.

Gør Rusland alvor af truslerne, vil det blandt andet få betydning for franske Renault, som har fabrikker i landet. Derudover ejer Renault russiske AvtoVaz, som producerer landets mest populære bilmærke Lada.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
KILDEReuters
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk