Fra på søndag kan det blive rigtig dyrt at parkere

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Natten til søndag 30. oktober overgår vi til vintertid her i Danmark – og det kan blive dyrt for bilisterne. 


Alle får lov at sove en time længere, men de danske bilejere skal alligevel være opmærksomme, når vi natten til søndag 30. oktober overgår til vintertid herhjemme.

For dem, der ejer en automatisk p-skive, og ikke lige får den tjekket, kan det nemlig betyde, at det lille ur er en time længere fremme end resten af Danmark. Og lige den “ups’er” er p-selskaberne altså pænt ligeglade med.

LÆS OGSÅ: Bilist knaldet – ville snyde fotovogn med sort tape

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Står din p-skive forkert, får du en p-bøde. Og selvom den indlysende årsag er, at vi er overgået til vintertid.

De fleste elektroniske p-skiver burde klare tidsskiftet selv. Men det er ikke alle, der gør det, og derfor bør man selv tjekke efter, skriver FDM.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


– Overgangen til sommer- og vintertid kommer hvert år bag på mange, som glemmer også at stille deres elektroniske p-skive. Det giver altid en række henvendelser til vores rådgivning fra bilister, som har fået en ærgerlig p-afgift. Men det er ens eget ansvar at sikre sig, at tiden og datoen på p-skiven er indstillet korrekt, siger Dennis Lange, chefkonsulent i FDM på organisationens hjemmeside.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk