Pansret Ferrari 458 kan stoppe en kaliber 44


Og så vejer den blot 30 kilo mere end den i forvejen lette 458 Speciale.

Normalt forbinder vi panserede køretøjer med store SUV’er, der netop er store, fordi de skal beskytte nogle af verdens vigtigste VIP’s, når de skal fra A til B. Men et amerikansk firma har netop bevist, at det godt kan være anderledes.

Indrømmet, du skal stadig være godt ved muffen for at komme i nærheden af bilen her. Men det er ikke en stor, doven SUV. Snarre lige omvendt.

LÆS OGSÅ: Falsk betjent fanget – forsøgte at stoppe ægte civilpatruljeEn Ferrari 458 Speciale vejer lige under 1.400 kilo, går fra 0 til 100 km/t på 2,8 sekunder og skriger hele vejen til 9.000 omdrejninger i minuttet.

Vejer ingenting
Den eneste forskel på 458’eren fra Add Armor og fabriksbilen er sølle 30 kilo. Og så lige det faktum, at Add Armors eksemplar kan modstå kugleregnen fra en 44. magnum-revolver. Og dermed angreb fra de fleste håndvåben på markedet i dag.

Den ekstra vægt er nærmest ligegyldig i det store regnskab. Bilen går stadig 325 km/t på toppen, og 0-100 km/t overstås lige så hurtigt som fabriksbilen.

Prisen… Av! Ombygningen på protoypen, der er billeder af i denne artikel, løber op i vanvittige 625.000 dollars. Eller godt 3,8 millioner kroner. Altså for delene alene. Bilen koster ekstra.

Til sammenligning kan du få 1,7 millioner danske kroner. Ja, uden afgifter – forstås.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk