Pagani Huayra får sugemotor med 900 hestekræfter!

Pagani Huayra R er på vej – og hvis rygterne holder, får den en vanvittig motor!

Vi må vente lidt endnu. For først 12. november løfter Pagani hele sløret for R-udgaven af Huayra (ja, vi knækker også stadig tungerne ved at udtale det modelnavn). Men, der er monsternyheder på vej fra den kant.


De seneste rygter mener nemlig at vide, at bilen vil bruge en ny motor. Faktisk er det ikke et rygte, for Horacio Pagani himself har sagt, at Huayra R får en ny, sugemotor med 12 cylindre.

LÆS OGSÅ: Mercedes vil udfase det manuelle gear OG flere motorer


Hvor den – altså motoren – så kommer fra, ved vi endnu ikke. Men på SuperCarBlog hævdes det, at man fortsætter samarbejdet med Mercedes-AMG. Senest har et andet AMG-eventyr – nemlig det, der bragte Apollo IE til verden, skabt en motor på 6,3 liter og en ydelse på 780 hestekræfter.

Der er grund til at antage, at Pagani går efter noget lignende. Blot med endnu flere hypper. Slagvolumen er endnu ukendt, men målet skulle være 900 hestekræfter ved vanvittige 9.500 omdrejninger. Eller der over.

Som Zonda R blev det i sin tid (2009), har vi på fornemmelsen, at Huayra godt kunne gå hen og blive en bil ‘kun til banebrug”. I den sammenhæng vil de fleste nok huske, at Zonda R ‘larmer’ så meget, at den faktisk slet ikke må deltage i nogle racerløb.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk