Ottocar på 80 har lige købt sin Porsche nummer 80

Foto: Porsche AG

Se, det er mærkeloyalitet!

Og et bevis på at passion ikke brænder ud med alderen. Østrigske Ottocar Jr. elsker nemlig Porsche. Faktisk så meget at han lige har købt sin 80. af slagsen.

En Boxster Spryder i Miami Blue. Sin første anskaffede han sig i 1972 – nemlig en dengang helt ny 911 E i farven Speed Yellow.

Faktisk har Hr. Ottocar været nødt til at bygge sit hus efter den voksende bilsamling. Og med tiden er forholdet til Porsche blevet noget helt specielt.LÆS OGSÅ: Mød Josef – han ejer 114 VW Golf

Den 80-årige mand er den første, der nogensinde har fået lov til at sætte et Porsche-emblem på en helt ny bil fra fabrikken i Zuffenhausen. Ja, altså udover de ansatte på fabrikken.

Det er dog ikke første gang, Ottecar besøger fabrikken. Første gang var helt tilbage i 1977, da han mødte op for at tage i mod en fabriksny 911 Carrera 3.0.

Hobbyraceren der samler
Når Ottocar Jr. skal fordrive tiden, kører han racerløb. Og det er da også gennem sin hobby, at han forelskede sig i den stejlende hingst fra Stuttgart. Over årene har hans samling endda bestået af flere racerbiler, hvilket den stadig gør.

I dag har han 38 Porsche’r. Heriblandt en 917, en 910’er med den sjældne ottecylindrede motor, en 956, en 904 og en 964 Cup. Ja, for slet ikke at nævne de 9 Carrera RS, som han har kørt ud og ind ad samlingen.

– Jeg kan køre én ny hver eneste dag i måneden. Og to i weekenderne, fortæller Ottocar.

Selv vil han ikke udpege en favoritvogn, men lige nu skifter han hyppigt mellem en 911 R og en 991 911 Speedster. Sikkert fordi han kan.

Bilerne har deres egne bygning
For at få plads til det hele har Ottocar måtte lade en hel bygning opføre. Til gengæld rummer den også, hvad der må være Paradis på Jord for enhver Porsche-fan.

Udover værktøj og diverse memorabilia samlet igennem et langt liv som Porsche-entusiast, har bygningen sin egen biograf, der viser Steve McQueen-filmen Le Mans fra 1971.

Og selv om Ottocar har ramt de 80, har han ingen planer om at trykke på bremsen. Tværtimod er den næste lange rejse i en Porsche Cayenne allerede planlagt.

– Når du er 80 år, tænker du ikke så meget over fortiden, men mere på de ting der stadig er i vente, slutter han.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af Ottocars vilde samling.Næste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk