Reklame:

Nu er det slut med absurd fordel til elbiler i Danmark – “Det er vi nødt til”

De har indtil nu været fredet. Men fra 2024 skal også ejere af de såkaldte ‘nulemissionskøretøjer’ have penge op ad lommerne for at parkere gratis i København.

At parkere er dyrt. Især i Danmark. Og nu kommer ejere af elbiler også til at mærke det. Fra 2024 sløjfer Købehavns kommune nemlig muligheden for gratis parkere til disse biltyper.

Beslutningen er en del af budgetaftalen for 2024. Det skriver Berlingske.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Ifølge avisen skal ‘nulemissionskøretøjer’ fra næste år betale såkaldt timeparkering. Men en beboerlicens koster 695 kr. om året. Og det er, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens Kristian Lütken (V), fordi det er nødvendigt.

– Bilparken er ved at blive omstillet til elbiler, og da elbiler fylder lige så meget som andre biler, er vi nu nødt til at kræve betaling.

LÆS OGSÅ: EU slår ned på kinesiske bilmærker – “De skal undersøges”

– Grunden til, at vi gjorde det gratis at parkere elbiler, var, at vi gerne ville have københavnerne til at skifte over til elbiler, og nu kan vi se, at den politik virker, siger han til avisen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

En anden fordel, der også meget snart bliver taget fra elbilerne, er den lave registreringsafgift. Det sker dog trinvist.

Alligevel frygter især De Danske Bilimportører, at den fulde registeringafgift vil gøre salget af elbiler – og dermed dele af omstillingen af vejtransporten i Danmark –  umulig. Læs mere om det her.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?